Online revija filmova koji mijenjaju perspektivu iz Republike Srpske/BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore

Organizacioni tim „Uhvati film – Banja Lukaˮ festivala će emitovati Online reviju filmova koji mijenjaju perspektivu na temu invalidnosti iz Republike Srpske/BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Filmovi će se emitovati putem live stream-a preko našeg YouTube kanala „UHVATI FILM – BANJA LUKAˮ, 24. i 25. decembra 2020. godine, sa početkom od 20.00 časova. Link za strimovanje biće postavljen pred samo emitovanje na našem web sajtu www.bih.uhvatifilm.org i FB stranici – Filmski festival „Uhvati film – Banja Luka”.

Na programu će biti filmovi domaće produkcije na temu invalidnosti koji su nastali prethodnih godina. To su filmovi koji podižu svijest i mijenjaju prespektivu, filmovi koji prikazuju svakodnevnu ljudsku snagu i volju u prevazilaženju prepreka sa kojim se susreću osobe sa invaliditetom. Svi filmovi su titlovani za osobe sa oštećenjem sluha.

Zbog pandemije izazvane virusom korona proslavu desetog rođendana „Uhvati film – Banja Lukaˮ festivala, obilježavanje jubileja, prolongirali smo za 2021. godinu.

Do tada, pozivamo vas da zapratite naš You Tube kanal „UHVATI FILM – BANJA LUKAˮ iz svojih toplih domova pratite zanimljivu reviju kratkometražnih filmova koji vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.

Zahvaljujemo se na podršci Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, Gradskoj razvojnoj agenciji – CIDEA i World media studiju, te našim kolegama – ekipi „Uhvati film“ festivala iz Novog Sada, Podgorice i Rijeke.

Marija Babić